Omgaan met Texelaars

Het eiland Texel wordt een steeds populairder vakantiebestemming. Daarmee groeit de interactie tussen Texelaar en badgast. Om de omgang te vergemakkelijken, biedt "Omgaan met Texelaars" een handleiding over hoe te handelen in zulke alledaagse situaties als op de boot, op straat en in de winkel. De Texelaar zal de inspanningen van de badgast zeker op prijs stellen. Emeritus-hoofdredacteur Harry de Graaf van de Texelse Courant noemde de eerste druk "een onmisbare leidraad, niet alleen voor de badgast, maar ook voor de nieuwe inwoner".

Hugo Bakhuys-van den Brink

woont in Den Haag, is vertaler Duits, freelance journalist en Waddenfanaat pur-sang. In de zomer van 1996 schreef hij voor de Texelse Courant de rubriek "Door andere ogen" over toeristische activiteiten op het eiland. In 2002 verscheen zijn standaardwerk "Omgaan met Texelaars".

Onze eerste kennismaking met de Texelaar vindt doorgaans plaats op de veerboot van de NV TESO. Omdat ook de Texelaar - noodgedwongen - wel eens van deze verbinding gebruik maakt, is dit een uitgelezen kans kennis te nemen van zijn volksaard en gebruiken.

Henk Noorlander

Speciaal voor "Omgaan met Texelaars" vervaardigde Henk Noorlander uit Den Hoorn een aantal inkttekeningen, waarop hij op geheel eigen wijze handel en wandel van de Texelaar uitbeeldt. Deze illustraties geven de beschrijving van Bakhuys-van den Brink een extra dimensie.

Formaat en prijs

"Omgaan met Texelaars" heeft een handzaam formaat (12x17 cm) en past in iedere binnenzak. Het gidsje telt 64 pagina's en kost €7,95.

Bestel uw exemplaar hier, of vraag naar onze staffelkorting.

Eigen opdruk

Zoekt u een bijzonder en persoonlijk relatiegeschenk? Omgaan met Texelaars leent zich uitstekend voor een eigen opdruk. Lees hier meer over de mogelijkheden.